Soluții eficiente pentru spălarea mașinii pe timp de iarnă

Cel mai dăunător lucru pe care îl poți face iarna pentru mașina ta este să nu o speli. Iarna caroseria mașinii este afectată de noroiul de pe drum, sare și alte substanțe chimice, ce dăunează stratului de lac. Și, inevitabil, în timp, vopseaua mașinii va fi afectată de coroziune și rugină. Expuse sunt caroseria, jantele, parbrizul și ștergătoarele. Eliminarea materialelor antiderapante, a noroiului de pe caroserie este esențială, chiar dacă afară este frig, nu numai pentru a păstra aspectul curat al mașinii, dar va menține și valoarea sa de vânzare. Acum întrebarea care se ridică este: cât de des să-ți speli mașina iarna și ce poți face pentru a o proteja de frigul de afară?

Sigur, spălarea mașinii va menține vehiculul curat și nou. Dar este acesta singurul motiv pentru care spălarea mașinii este esențială în timpul iernii? Absolut nu!

Spălarea obișnuită previne, de asemenea, coroziunea și alte pagube ce pot fi cauzate de condițiile meteorologice. De exemplu, dacă parbrizul nu este spălat în mod regulat, se poate ajunge să se umple de zgârieturi și murdărie, ceea ce face dificilă conducerea. 

Cât de des ar trebui spălată mașina pe timpul iernii? 

Se recomandă spălarea o dată la două săptămâni, în cazul mașinilor mai vechi, care nu sunt la fel de bine protejate de coroziune, dar dacă conduci des, zilnic, spălarea o dată pe săptămână este necesară. În cazul mașinilor moderne murdăria afectează și buna funcționare a senzorilor și a camerelor pe care se bazează sistemele de asistență.

Când trebuie spălată? 

Spală mașina în timpul zilei, când temperatura de afară nu este negativă. Spălarea mașinii când temperaturile sunt sub zero grade duce la înghețarea încuietorilor, balamalelor, mânerelor, chederelor. 

Cum se recomandă să fie spălată?

Este important să folosești programul de prespălare, pentru a elimina mizeria de pe caroserie. De asemenea, este recomandată și spălarea pe dedesubtul mașinii pentru a elimina murdăria care s-a adunat, aceasta având acțiune corozivă. 

La finalul operațiunii de spălare, cu o cârpă moale din microfibră, șterge petele de apă rămase pe caroserie, balamale la uși pentru a preveni înghețarea apei, dar și pe chedere, acestea fiind indicat să fie tratate cu soluție specială care să protejeze cauciucul și să prevină blocarea ușilor de îngheț. 

La spălătoria auto self-service EHRLE beneficiezi de o tehnologie modernă de spălare cu apă caldă, încălzită la 40-50 de grade Celsius. Aici vei putea trata suprafața de lac a mașinii cu ceara nanotehnologică EHRLE UltraProtection, care în combinație cu apa caldă dedurizată, asigură o protecție de durată împotriva intemperiilor, a radiațiilor UV. Va forma o peliculă fină pe suprafața caroseriei, ce va împiedica aderarea murdăriei și a apei datorită efectului de impregnare și va menține și îngriji vopseaua, suprafețele de cauciuc și de plastic. În urma spălării se creează un strat protector care va permite alunecarea cu o mai mare ușurință a apei sau zăpezii, caroseria fiind mai puțin expusă la umezeală, la fel și partea de jos a mașinii este mai protejată.