Anton Ehrle (1894 – 1961)

Anton Ehrle s-a născut în anul 1894 în Voggenreute, Germania. A învăţat meseria de fierar şi a obţinut diploma de meşter în anul 1927. Cu aceasta a aşezat temeliile interesului faţă de prelucrarea metalului pentru toţi urmaşii săi.

Oskar Ehrle (1922 – 2011)

Oskar EHRLE s-a născut în 1922 în localitatea Bad Schussenriedben, Germania.  După terminarea şcolii generale, între anii 1936 şi 1939 şi-a făcut ucenicia ca turnător. În timpul celui de Al doilea Război Mondial a fost recrutat şi s-a făcut pilot de avioane de ambulanţă. În 1945 a ajuns prizonier de război în Rusia şi a fost deportat în Werche Tura din Siberia.

În 1947 a ajuns acasă în oraşul natal, înfometat şi bolnav. După ce şi-a revenit din încarcerare, Oskar Ehrle a fost admis la Universitatea de Inginerie din Konstanz, unde a învăţat între anii 1950-1953 şi a obţinut diploma de inginer mecanic.

În 1959 a proiectat şi dezvoltat unul dintre primele aparate de curăţare cu aburi pentru WAP, denumit DR600.

În 1961 înfiinţează întreprinderea EHRLE în Illertissen, Germania.

Reiner Ehrle (1959-)

Reiner EHRLE s-a născut în anul 1959 în Illertissen, Germania. După şcoala generală, în 1975 a terminat şi liceul. După promovarea bacalaureatului în anul 1977, a participat într-un program de pregătire în Statele Unite. Întors de acolo, între anii 1979-1983, a urmat cursurile Universității Tehnice din Ulm, obţinând diploma de inginer mecanic.

Mai târziu, a studiat economie (economia afacerilor) în Pfoezheim, unde şi-a  aprofundat cunoştinţele în afaceri. În 1984 li se alătură părinţilor în afacerea lor din Illertissen. Graţie vastelor sale cunoştinţe în domeniul tehnic şi de inginerie industrială, a reuşit să dezvolte firma părinţilor din întreprindere mică în una mijlocie. Astăzi întreprinderea are deja numeroase filiale în toată Europa.

În zilele noastre întregul EHRLE Group lucrează  cu peste 200 de angajaţi.

Momente mai importante în istoria companiei

 • 1959

  Prima maşină de curăţat cu aburi

  Oskar Ehrle proiectează prima maşină de curăţat cu aburi,  DR600 prin însărcinarea WAP – Guido
  Oberdorfer.

 • 1961

  Așezarea pietrei de temelie

  Oskar Ehrle înfiinţează întreprinderea EHRLE. Construirea fabricii din Illertissen…

 • 1966

  Tăietor de caşcaval complet automatizat

  EHRLE construieşte pentru firma Werner & Pfleiderer  din Stuttgart un echipament complet automatizat pentru tăierea caşcavalului, dotat cu cameră pentru injectare de sare.

 • 1970

  Jet 750

  Începutul producerii în serie a echipamentului EHRLE Steam Cleaner Jet 750. Acest produs era dotat cu o pompă monocilindrică, proiectată de  Oskar EHRLE.

 • 1971

  Aparat de spălat la înaltă presiune, cu apă rece

  În urma dezvoltării pompelor de presiune înaltă, a devenit posibilă fabricarea în serie a instalaţiilor de spălare la înaltă presiune.

 • 1972

  Prima instalaţie de spălat la presiune înaltă cu apă caldă

  Începutul fabricării primei instalaţii de spălat la presiune înaltă cu apă caldă, EHRLE HDW 750. Acest dispozitiv a lansat trecerea de la aparatul de curăţat cu aburi la instalaţiile de spălat la presiune înaltă cu apă caldă, atât de populare în zilele noastre.

 • 1973

  Primul distribuitor general

  Primul distribuitor general a fost înfiinţat în Elveţia. Instalaţiile noi de curăţare la presiune înaltă şi-au dovedit utilitatea în multe ramuri ale industriei şi și-au câştigat renumele repede.

 • 1975

  Schimbare de model

  Alte dezvoltări şi schimbări de model la instalaţiile de curăţare la înaltă presiune cu apă caldă. Au fost lansate pe piaţă mai multe piese complementare cu presiune combinată şi cu duză de abur.

 • 1978

  Face lift

  Face lift la sistemul de spălare la înaltă presiune cu apă caldă. Schimbarea barei de tracţiune cu o rolă dirijabilă cu bară de împingere. Oferta de modele s-a completat cu instalaţii mai robuste, cu capacitate mare de transport de apă, chiar de 1800 l/min.

 • 1979

  Prima spălătorie auto self service

  Proiectarea şi dezvoltarea primei spălătorii auto (Outdoor Rack), cu sistem de dedurizare şi centrală de încălzire a apei, a fost preambulul sistemelor automate de spălare auto. Cu această invenţie s-au pus bazele producţiei echipamentelor de spălare auto EHRLE CarWash.

 • 1982

  EHRLE cu înfăţişare nouă

  Pornirea unui nou brand. În acest context, firma a primit şi o nouă culoare: roşu EHRLE. 

 • 1984

  Pompă de înaltă presiune destinată utilizatorilor

  Începutul fabricării şi distribuirii primei pompe de înaltă presiune destinată utilizatorilor. Această pompă de presiune înaltă a fost vândută cu mare succes atât în ţară, cât şi în străinătate. 

 • 1985

  Mijloace de producţie comandate CNC

  Schimbare de model la instalaţiile de curăţare la presiune înaltă cu apă caldă. Acum s-au folosit pentru prima dată maşini comandate cu CNC pentru producţia în serie.

 • 1998

  Soluții complete CarWash

  EHRLE oferă un serviciu complet în lumea spălătoriilor auto, sub forma unor plăci de beton prefabricate şi structură de oţel pentru fiecare pistă de spălare. 

 • 1999

  Rezervoare transparente şi capace din plastic.

  Schimbare de model la echipamentele de spălare la presiune înaltă cu apă caldă. Prima utilizare a rezervorului transparent cu capac de plastic. Echipamentele sunt realizate pe o linie de fabricaţie semiautomatizată.

 • 2000

  Echipamentele de spălare la presiune înaltă cu apă rece, în versiune staționară

  Reproiectarea echipamentelor de spălare la presiune înaltă cu apă rece, ca echipamente de dimensiuni mici. Motivat de succesul echipamentelor de spălare la presiune înaltă, EHRLE începe să proiecteze şi să producă un sistem nou de spălare la presiune înaltă, cu care operatorii industriali pot satisface și nevoi speciale.  
  S-a extins şi clientela, dar şi domeniul de utilizare. 

 • 2001

  Pompe triplex

  Schimbare de model la echipamentele de spălare la presiune înaltă cu apă rece. Introducerea unor pompe triplex moderne, care asigură o presiune  de peste 200 bari; de asemenea intră în producţie capace din plastic armat. 

 • 2002

  Independența de rețele

  Începerea proiectării şi dezvoltării unui echipament de spălare la presiune înaltă acţionată de un motor cu ardere internă  (HDB 1540). Cu această soluţie echipamentul de spălare la presiune înaltă nu mai depinde de reţeaua electrică, putând fi utilizată în orice loc. 

 • 2004

  Design nou la echipamentele destinate utilizării consumatorilor finali

  Schimbare de model şi design nou la echipamentele de curăţare la presiune înaltă, destinate uzului consumatorilor.

 • 2005

  ETRONIC I & Design Pro

  Introducerea sistemului de comandă  ETRONIC I , prin care toate funcţiile sunt urmărite şi evaluate electronic.

  Dezvoltare de model la echipamentele de spălare la presiune înaltă cu apă caldă, staționare. Aceste echipamente sunt deja accesibile şi cu carcasă din oţel inoxidabil.

   
  EHRLE  dezvoltă structura de oţel DesignPro pentru spălătoriile sale self service. Designul este brevetat pe teritoriul Europei. Această structură de oţel ultramodernă a devenit de atunci marca/imaginea EHRLE.

 • 2006

  Aspiratoare self service.

  Aspiratoare self service cu carcasă din oţel inoxidabil sau vopsit în câmp electrostatic, protejat împotriva coroziunii. Specialitatea echipamentului constă în tubul de aspirare cu aşezare superioară, în vederea unei manevrări mai uşoare. Furtunul de aspirare nu se murdăreşte pentru că nu atinge podeaua.  

 • 2007

  JetWash & JetWash Plus

  În scopul asigurării accesului la spălătoriile auto self service și a companiilor mai mici, EHRLE prezintă seria  JetWash şi  JetWash Plus. Aceste echipamente au fost proiectate în special pentru nevoile spălătoriilor auto, benzinăriilor și service-urilor auto mai mici.  

 • 2008

  ETRONIC II / echipamente de măturat

  Dezvoltare model la echipamentele de curăţare mobile, la presiune înaltă cu apă caldă. Unitatea nouă de comandă ETRONIC II oferă noi avantaje de operare şi de întreţinere. Fiecare echipament este monitorizat şi evaluat electronic.  

  În acelaşi an a început distribuirea industrială a echipamentelor de măturat. Aceste echipamente sunt disponibile în mai multe dimensiuni, până la cele profesionale, cu scaun. Clienţii pot alege  între variante electrice sau pe benzină.

 • 2009

  KD 4x4 & SmartWash

  Lansarea producţiei modelelor  SmartWash şi SmartWash Plus. Aceste echipamente de spălare auto self service pentru o singură pistă, oferă investitorilor soluţii profesionale, dar și economice în acelaşi timp.  

  Apariţia noului echipament mobil de spălare la presiune înaltă cu apă rece, KD 4×4

 • 2010

  EHRPORT

  Introducerea sistemului de spălare auto tip portal, EHRPORT RollOver. Aceste sisteme automate CarWash cu trecere completează sistemele de spălare auto self service. Investitorii au posibilitatea să aleagă între spălătoriile self service, fără atingere, sau cele complet automate, cu perii.   

 • 2011

  Centru de spălare şi de întreţinere

  Se înfiinţează primul centru complet de spălare şi întreţinere. Acoperişul de oţel EHRLE Design Pro cuprinde pistele de spălare auto self service împreună cu sistemul de spălare tip portal cu perii, complet automat.  

 • 2013

  KD 2 x 2

  Odată cu apariţia echipamentelor mobile de spălare la presiune înaltă cu apă rece KD 2×2, apar pe piaţă variante de echipament montate pe două roţi, categorie inferioară față de tipul KD 4×4, oferit până acum.