4 ore de muncă pe săptămână, venit pasiv și o afacere profitabilă

Știai că mai mult timp liber, mai mulți bani și mai puțină muncă este un vis ce poate deveni realitate? „Viața nu trebuie să fie atât de grea. Chiar nu trebuie. Majoritatea oamenilor, inclusiv eu, în trecut, petrec prea mult timp convingându-se singuri că viața trebuie să fie grea, o resemnare la programul de lucru de 9-17, în schimbul câtorva weekend-uri relaxante și a ocazionalei vacanțe de tip – să fie scurtă, că altfel ești concediat”, subliniază Timothy Ferris în cartea sa de business „Săptămâna de lucru de 4 ore”. Vă sună cunoscut? Oare câți dintre noi am dori să experimentăm stilul de viață al unui milionar care presupune aparent o libertate totală? Dar dacă nu desfășori o activitate de 8 ore pe zi cum să faci altfel bani?

Valorificarea timpului reprezintă cea mai mare provocare cu care se confruntă omul modern, iar drumul spre succes poate fi străbătut cu doar 4 ore de lucru pe săptămână în loc de 8 ore pe zi dacă se aplică Principiul Pareto 80/20, descris de Timothy Ferris în cartea sa, adică 80% din rezultate vin cu 20% din efort. Este un manual de sfaturi despre cum te poți elibera de programul clasic de muncă de 8 ore, cum să nu-ți mai vinzi timpul pe bani și să pui pe picioare un proiect care la un moment dat să îți aducă bani fără să te agiți prea mult, adică să ai un venit pasiv.

„Automatizează veniturile. Dezvoltă o afacere care se poate conduce pe pilot automat”, spunea Ferris. Este un sfat ce se referă la eficientizarea activității prin automatizarea a tot ceea ce se poate automatiza în cadrul unei afaceri.  Atunci de ce să nu pui pe picioare un proiect unde nu trebuie să fii implicat 8 ore zilnic, totul e automatizat și îți aduce un venit pasiv? Sună bine, așa-i?

O spălătorie auto self-service poate fi cel mai bun exemplu de business unde se pot aplica sfaturile lui Timothy Ferris. De serviciile unei spălătorii auto self-service au nevoie milioane de proprietari de autoturisme.

Sfaturile lui Ferris aplicate în business-ul spălătoriei auto self-service

Spălătoria auto self-service poate funcționa fără personal, este automatizată, nu necesită mult timp de lucru fizic și aduce venit pasiv. Funcționarea unei astfel de spălătorii nu presupune personal angajat, deci din start sunt eliminate cheltuielile salariale. Proprietarul unui autoturism și-l va curăța singur, ajutat de tehnologia de vârf. Acest lucru presupune automatizare.

Tu, ca și proprietar de business va trebui să investești puțin timp pentru a te asigura că întreg echipamentul este funcțional. Poate să fie o afacere de familie și atunci poți delega unele atribuții membrilor familiei, care să supravegheze cât timp tu ești plecat în călătorii. Și în tot acest timp spălătoria funcționează și aduce bani, pentru că clientul plătește pe loc și nu vei avea probleme de cash-flow. Va deveni o sursă sigură de venit pasiv, cu capacitate de generare de profit și tu vei avea timp și pentru hobby-uri sau alte activități economice pe care le derulezi.

Singurul aspect de care trebuie să ții cont este să îți alegi un partener de afaceri de încredere, care să te sprijine și să te ajute mereu. La EHRLE îți garantăm un parteneriat durabil și servicii de înaltă calitate care să îți asigure tot suportul tehnic necesar pentru un business profitabil pe o perioadă lungă de timp.