7 lucruri de știut înainte să îți deschizi o spălătorie auto self-service

Atunci când vrei să începi o afacere trebuie să știi din start că sunt mulți pași de urmat. Întotdeauna, începutul este mai greu, până ce înveți, deoarece constant va plana asupra ta o ușoară nesiguranță din lipsă de cunoaștere a tipului de afacere sau a domeniului de activitate în care te-ai gândit să investești.

Totuși, înainte de a porni la drum, trebuie să fii sigur că poți să fii propriul tău șef și că ai acel fler de om de business. Deseori se pune întrebarea dacă pentru a reuși în afaceri trebuie să ai anumite studii, inteligență sau fler? Cu siguranță, anumite tipuri de afaceri au nevoie de studii în spate, dar sunt multe altele pentru care determinarea, atitudinea, acțiunea, capacitatea de a fi un bun comunicator, reprezintă ingredientele cele mai importante pentru a reuși.

Dacă te-ai analizat și crezi că ai calitățile necesare, poți merge mai departe în aventura business-ului. Nu uita niciun moment faptul că inteligența emoțională este cea care te va ajuta să te adaptezi din mers la oameni și situații, te va ajuta să intuiești și să devii un bun lider.

Următorul pas este să identifici acel tip de afacere pe care să-l începi, dar pe care să nu-l vezi doar ca pe o afacere simplă ci trebuie să te regăsești în ea. Întocmește o listă cu ceea ce ți-ar place să faci și nu te arunca într-un tip de afacere de calibru mare dacă nu ai suficient capital în spate. Poți începe cu pași mici, dar siguri și să alegi un domeniu, spre exemplu, unde nu ai nevoie de angajați, dar care să îți aducă un venit constant, să nu ai creanțe neîncasate și probleme de cash flow. O spălătorie auto self-service poate deveni pentru tine un business de viitor deoarece întrunește toate aceste condiții.

Dacă îți surâde ideea și crezi că te poți regăsi în această afacere, ține minte și faptul că nu este tocmai ușor nici să te apuci să înființezi o spălătorie auto self-service, oricât de simplu ți se pare la început. Există câteva sfaturi pe care orice începător ar fi bine să le ia în considerare înainte de a porni la drum.

1. Fă puțină muncă de teren și vizitează și alte spălătorii auto, discută puțin cu proprietarii, înțelege riscul și câștigurile.

2. Ia legătura cu furnizori de produse și tehnologie necesară unei spălătorii auto self-service cu tradiție, care te pot ajuta cu experiența lor acumulată de a lungul deceniilor și îți pot garanta în timp asigurarea logisticii și a mentenanței necesare.

3. Informează-te citind publicațiile din domeniu, unde apar informații despre spălătoriile auto self-service, caută  informații specializate și în mediul online.

4. Interesează-te dacă și unde se organizează seminarii și ateliere unde poți primi informații de la specialiști din domeniu.

5. Alege-ți echipa cu care să lucrezi, pentru că vei avea nevoie de un contabil, avocat. Și ca să pornești la drum, dacă nu ai suma necesară probabil vei apela la un împrumut, ca atare vei avea nevoie de serviciile unui bancher, apoi a unui agent imobiliar, care să te ajute cu identificarea locației ideale.

6. Apelează la specialiști care au experiență în construcții și proiectarea unei spălătorii auto self-service.

7. O spălătorie auto self-service poate fi o afacere pe termen lung, chiar o afacere de familie, care să treacă din generație în generație. Așadar, mobilizează-ți și membrii familiei, vei avea nevoie de sprijinul lor.

Dacă te-am convins că o spălătorie auto self-service ți s-ar potrivi ca afacere, nu uita că specialiștii Ehrle îți pot oferi aproape tot ceea ce ai nevoie pentru a demara business-ul dorit. De la identficarea locației, consultanță pentru obținerea autorizației, proiectare și executare a lucrărilor de construcție, furnizare echipamente, tehnologie, piese de schimb și detergenți, până la instruirea personalului operator, serviciu complet de marketing și service în și după perioada post garanție.