8 lucruri esențiale de care fiecare proprietar de business trebuie să țină cont

”Pentru a vă transforma visul în realitate este necesar să analizați situația existentă a afacerii, să hotărâți cum trebuie să arate ea când veți obține, în final, tot ce ați vrut și apoi să stabiliți decalajul dintre situația în care sunteți și situația în care vreți să ajungeți”, este sfatul oferit oamenilor de afaceri de Michael E. Gerber, cea mai importantă voce a micilor afaceri și întreprinderi din America, autorul cărții ”Mitul antreprenorial: De ce nu funcționează majoritatea micilor afaceri și ce e de făcut în această privință”.

Să începi o afacere este un pas uriaș în viață, drumul antreprenorului șerpuind printre multe detalii. Să fii un om de business de succes înseamnă să faci față presiunii, să vii cu idei noi, să înțelegi elementele de bază ale antreprenoriatului, să gestionezi diverse situații, să fii în același timp, așa cum spune Michael E. Gerber în cartea sa, întreprinzător, manager și tehnician.

Majoritatea învață din mers, de aceea există și această rată mare de eșec. Este bine de știut și de înțeles câteva lucruri care îți vor fi de ajutor pe parcursul vieții profesionale.

1. Concentrează-te pe rezolvarea problemelor clienților tăi – clienții se gândesc la nevoile lor, de aceea proprietarul business-ului va trebui să ia în considerare rezolvarea problemelor clientului, să se orienteze spre rezolvarea problemei și astfel va avea clienți mulțumiți pe termen lung.

2. Succesul necesită timp – cei mai mulți oameni de afaceri înțeleg că construcția unei afaceri solide durează. Marile companii care acum sunt cunoscute la nivel internațional, gen Amazon sau Google, nu au avut succes peste noapte, s-au depus ani de muncă. Trebuie să-ți setezi așteptările pentru că ar putea dura ani pentru a obține roade. Dacă ești nerăbdător să obții succes și bani mai repede vei ajunge să faci greșeli care te vor costa bani.

3. Câștigă credibilitate în mintea clientului comunicându-i două lucruri: experiența firmei și dorința de a face tot ceea ce este necesar pentru a folosi această experiență în folosul lui.

4. Nu te concentra asupra punctelor slabe – fiecare om de afaceri are puncte forte și puncte slabe. De aceea, concentrează-te pe ceea ce crezi că afacerea ta face bine, pe câștigul adus comunității prin serviciile oferite. Oamenii de afaceri de succes se concentrează pe un singur lucru, află la ce sunt buni și exploatează acest lucru până ce ating succesul.

5. Dezvoltă un parteneriat strategic – acesta te poate ajuta să duci afacerea spre culmile succesului. Asigură-te că cercetezi cu atenție reputația potențialilor parteneri, că stabiliți un obiectiv și acela va fi îndeplinit.

6. Fii inovativ – cei mai de succes antreprenori sunt cei interesați de inovație în compania lor. Nu te lăsa atras de rutină, ci încearcă să construiești mereu, să te gândești la viziunea companiei și să rămâi creativ.

7. Nu ignora importanța numerarului – cunoaște exact de ce numerar ai nevoie pentru ca afacerea ta să funcționeze. Să ai mereu numerar necesar, plus rezerve pentru a supraviețui câteva luni cu vânzări puține sau chiar zero.

8. Nu ignora importanța marketingului și învață să-l folosești inteligent – clienții nu vor bate la ușa ta doar pentru că ai dezvoltat un serviciu mai deosebit. Pentru a ajunge să ai clienți trebuie să utilizezi instrumente de marketing prin care să îți promovezi constant serviciile.

Dacă crezi că poți să ții cont de aceste sfaturi și sunt multe altele pe lângă ele, poți dezvolta o afacere de succes.

Spre exemplu, o spălătorie auto self-service poate fi o sursă minunată de bani, dar și pentru a implementa acest business trebuie să ții cont de anumite reguli: să iei în considerare dorința clientului care își va spăla mașina la spălătoria ta, să-i oferi cele mai bune condiții, tehnologie și detergenți, să-i oferi mai multe instrumente de plată și, cel mai important, să fii atent cu cine pornești la drum în această afacere. EHRLE este un nume de referință privind echipamentele de spălătorie auto self-service, iar parteneriatul cu EHRLE va garanta succesul în afacere. Contactează-ne pentru a te ajuta și a primi mai multe informații.