Spălătoria auto self service, combinație de elemente pozitive dintre spălătoria manuală și cea automată

O mașină întreținută, chiar dacă este nouă sau mai veche, reușește de fiecare dată să atragă atenția. Cea mai la îndemână variantă pentru întreținerea aspectului estetic al mașinii o reprezintă prezentarea cu regularitate la o spălătorie auto.

Începuturile istoriei spălării autoturismelor la o spălătorie auto datează din anul 1914, în Statele Unite ale Americii, la vremea aceea toate spălătoriile fiind manuale. În timp, fenomenul a cunoscut o evoluție intensă, de la spălarea manuală a mașinilor la cea automată, prima spălare de acest gen având loc în anul 1946, în Detroit, Michigan, unde erau folosite sisteme automate, dar periajul se făcea tot manual. Ulterior, industria a crescut atât ca dimensiune cât și ca sofisticare, ajungând ca în prezent să existe mai multe tipuri de spălătorii, atât cu personal angajat cât și fără, cele automate sau cele self service.

Spălătoria automată are avantajul de a avea setat în memoria sa întreg programul de spălare, fără să fie omiși anumiți pași în procesul de spălare, folosesc tehnici moderne de spălare care economisesc timp și apă. Mai mult, se pot personaliza serviciile, pot fi combinate mai multe metode de curățare a mașinii într-o singură operațiune. În schimb, dezavantajul este că anumite zone ale mașinii s-ar putea să rămână necurățate deoarece echipamentele de curățare nu au contact cu toată suprafața autoturismului, periile folosite pot zgâria vopseaua mașinii, iar la finalul operațiunii de spălare pot exista urme de apă pe caroserie în spălătoriile unde se utilizează aparatură mai veche.

La spălătoria manuală, există șanse să fie curățată murdăria de pe întreaga suprafață a mașinii, în schimb pot rămâne urme de mizerie după ce a fost spălată sau chiar de zgârieturi dacă laveta cu care se usucă mașina este folosită intens fără să fie clătită pentru eliminarea particulelor de mizerie. În plus, timpul de așteptare este mare.

O combinație reușită între cele două tipuri de spălătorii, manuală și automată, este spălătoria self service, unde clientul plătește și are ocazia să-și verifice îndemânarea spălându-și singur autoturismul. Tehnologia avansată din cadrul spălătoriilor self service îi vine în ajutor. Poate utiliza echipamentele datorită butoanelor de comandă, are instrucțiuni de folosire, pistolul de spălare și furtunul sunt ușoare, suportul de furtun suspendat permite rotirea acestuia la 360 de grade, poate curăța cu ușurință orice zonă a mașinii. Clientul își alege programul de spălare și combinația de metode de curățare, în funcție de gradul dorit. Practic, își poate personaliza  metoda de spălare a propriei mașini și în câteva minute să termine operațiunea. Costul mai mic, condițiile elegante și moderne de curățare, accesibilitatea 24 de ore din 24, posibilitatea de a-și spăla mașina și pe timp de iarnă sunt atuuri importante pe care spălătoriile self service le-au adus clienților.

Datorită dotării, tehnologiei folosite și a accesibilității în cadrul spălătoriilor auto self service Ehrle clienții mulțumiți devin clienți fideli, ce se reîntorc mereu. Spălătoriile serlf service Ehrle asigură clientului comenzi inteligibile, funcții de curățare și îngrijire prezente și la îndemână în același timp și simplu de folosit și de înțeles. Toate aceste caracteristici sunt dublate de o curățare temeinică a mașinii, fără perie, folosind detergenți speciali, posibilitatea aplicării unui tratament de îngrijire-protecție a vopselei, ce va proteja stratul de lac de intemperiile mediului înconjurător, dar și folosirea de aditivi speciali ce ajută la scurgerea apei și uscarea fără pete.

Spălătoria self service combină elementele pozitive ale spălătoriilor manuale și ale celor automate, și dublate de prețul avantajos, timpul scurt de așteptare și posibilitatea personalizării modului de spălare al mașinii  reprezintă alegerea cea mai bună pentru o curățare optimă.