Spălătoria auto self-service, o investiție sigură de viitor

În România, interesul crescut al antreprenorilor de a investi într-o spălătorie auto self-service este în creștere, dovadă fiind numărul mare de spălătorii auto self-service deschise în diferite locații din țară. Însă spălătoria auto self-service EHRLE aduce un plus prin tehnologie, calitate germană net superioară și tradiție. Despre avantajele oferite antreprenorilor și clienților de spălătoria auto self-service a oferit mai multe informații Orsolya Vass, administrator al Valor SmartWash-EHRLE România.

Cum a fost prima experiență cu domeniul spălătoriilor auto self-service EHRLE? Ce anume v-a atras atenția?

A fost o experiență foarte interesantă deoarece înainte nu cunoșteam acest concept de spălătorie auto. Recunosc că, la început, am fost și eu sceptică în ceea ce privește succesul acestui tip de spălătorie. Dar odată ce am avut ocazia să încerc, în practică, această spălătorie mi s-a schimbat punctul de vedere. Am rămas plăcut impresionată de întreaga tehnologie care se află în spate, o tehnologie care era și este aproape de neimaginat în cazul spălătoriilor auto pe care le cunoșteam până atunci. Mă refer la apa caldă, la apa pretratată (dedurizată, demineralizată), detergenții speciali etc. Toate acestea îmi erau străine atunci când mă gândeam la spălătoriile auto cu personal, pe care le cunoșteam până atunci.

Ce anume v-a convins să alegeți să furnizați echipamentele și spălătoriile EHRLE în România? Prin ce diferă acestea de alte spălătorii auto self-service?

A fost o oportunitate care s-a ivit în viața mea, atunci când mă aflam într-un moment de răscruce în carieră. Asta s-a întâmplat acum 7 ani. După ce am cunoscut acest tip de spălătorie auto am început să studiez domeniul și am aflat că spălătoriile auto self-service urmau să se răspândească din ce în ce mai mult și în România, la fel cum s-a întâmplat și în țările occidentale, și că acest domeniu urma să fie o oportunitate foarte bună de investiție. Dintre producătorii din domeniu, EHRLE mi s-a părut unul dintre cei mai buni, fiind o companie germană cu tradiție în acest domeniu, cu reprezentanțe în majoritatea țărilor din Europa. Această tradiție și înalta calitate germană se pot observa atât în construcția și în fiabilitatea echipamentelor, cât și în tehnologia de spălare dezvoltată de EHRLE, special pentru echipamentele sale. Acest producător acordă o atenție deosebită procesului de realizare al acestor echipamente, precum și inovației continue, urmărind în permanență evoluția domeniului spălătoriilor auto self-service. Datorită acestor aspecte, în timp, a devenit leader pe piața producătorilor de spălătorii auto self-service din Europa.

Ce probleme existente în acest domeniu de activitate poate rezolva spălătoriile self-service EHRLE? De ce este avantajoasă o astfel de afacere?

Investițiile în spălătorii auto self-service sunt foarte avantajoase, rezolvând o serie de probleme cotidiene cu care se confruntă companiile din alte domenii, cum ar fi lipsa de personal – aceste spălătorii funcționează cu personal minim sau chiar fără personal angajat; costurile din ce în ce mai ridicate cu personalul – nefiind nevoie de personal permanent, aceste costuri sunt minime; nivelul ridicat al creanțelor neîncasate – datorită naturii serviciului (echipamentul începe să funcționeze numai după ce clientul a plătit) nu există creanțe neîncasate etc. Ceea ce adaugă EHRLE la aspectele de mai sus este o tehnologie foarte modernă, eficientă și echipamente de o calitate și fiabilitate ridicată, asigurând o funcționare rentabilă pe termen lung.

Orsolya Vass, administrator al Valor SmartWash-EHRLE Romania.

Ce condiții trebuie să îndeplinească o persoană pentru a fi eligibilă să deschidă o spălătorie auto self-service EHRLE?

Oricine este eligibil să deschidă o spălătorie auto self-service EHRLE dacă deține un teren adecvat (propriu sau închiriat) pentru această afacere și poate asigura sursele de finanțare necesare realizării investiției. În continuare, noi asigurăm experiența producătorului EHRLE pentru realizarea unei spălătorii într-adevăr rentabile din toate punctele de vedere, pe termen lung.

Pentru cine ar fi recomandat să demareze o astfel de afacere?

Este recomandată pentru cei care își doresc o afacere pe termen lung, care să le aducă niște venituri relativ stabile, fără un efort foarte mare în operare. Este recomandată atât celor care nu au o experiență semnificativă ca antreprenor, deoarece administrarea afacerii este relativ ușoară, cât și celor care au deja afaceri în alte domenii, și care își doresc o investiție a cărei operare este mai puțin solicitantă.

Care ar fi cele trei sfaturi pe care le-ați transmite unei persoane care dorește să-și deschidă o spălătorie auto self-service EHRLE?

Primul meu sfat ar să acorde o atenție foarte mare pregătirii afacerii, să gândească toate aspectele pe o perioadă de funcționare de aproximativ 10-12 ani: alegerea locației, amplasarea spălătoriei, stabilirea capacității acesteia, alegerea tehnologiei de spălare etc.

Ar fi mai mult decât recomandat să studieze piața, să încerce mai multe tipuri de echipamente cu tehnologii diferite, să discute cu furnizorii acestor echipamente și să vadă ce are fiecare de oferit. Un furnizor cu experiență și tradiție va oferi atât consultanța necesară pregătirii adecvate a proiectului, cât și suportul tehnic ulterior, indispensabil pentru o operare eficientă, pe termen lung. Toate aspectele prezentate de furnizori pot fi verificate cel mai bine în piață. Așadar, al treilea sfat ar fi să discute cu proprietarii de spălătorii și să vadă cum sunt asigurate în practică cele promise de către diferiții furnizori.

Care ar fi cele trei motive pentru care un investitor ar trebui să investească într-o spălătorie auto self-service EHRLE?

După un studiu detaliat al pieței, viitorul investitor își va da seama că în cazul în care își dorește o afacere rentabilă, pe termen lung, în domeniul spălătoriilor auto, este bine să aleagă un furnizor cu experiență semnificativă în acest domeniu, care are o prezență semnificativă și pe piața din România și care poate să asigure tot ceea ce are nevoie pentru o funcționare eficientă, rentabilă și îndelungată: tehnologie eficientă, echipamente fiabile, suport tehnic funcțional (echipă de service priceput și prompt, stoc de piese de schimb pentru remedierea rapidă a eventualelor defecțiuni), consultanță atât în perioada de pregătire a proiectului, cât și în perioada de operare a spălătoriei. EHRLE poate să asigure toate acestea la un nivel ridicat, datorită experienței de peste 50 de ani în domeniul spălătoriilor auto self-service, precum și datorită echipei devotate și în continuă dezvoltare a reprezentanței EHRLE în România.