Trucuri pentru a deveni o spălătorie mai ecologică

Spălarea autoturismelor într-o spălătorie auto este mai ecologică decât spălarea mașinii în zona rezidențială, în fața casei, în parcare sau în curte.

La începuturile perioadei de funcționare a spălătoriilor auto industria de profil nu a acordat un interes aparte la cât de multă apă foloseau, electricitate  sau ce fel de detergenți utilizau. De-a lungul timpului, preocuparea pentru protejarea mediului înconjurător a început să câștige teren. Pe măsură ce tehnologia a avansat proprietarii spălătoriilor auto au început să se orienteze spre tehnologiile ecologice. Utilizarea unei cantități reduse de apă, substanțele folosite pentru curățarea mașinii, reutilizarea apei sunt aspecte de care se ține cont.

Cum poate deveni o spălătorie auto mai prietenoasă cu mediul înconjurător?

Folosiți produse biologice și biodegradabile-soluțiile folosite trebuie să fie biodegradabile și netoxice, să nu conțină petrol, kerosen, silicon și alte substanțe toxice. Este important ca furnizorii de produse ecologice să respecte standardele de mediu.

Reciclați și reutilizați apa-un aspect important pe care proprietarii de autoturisme nu îl știu este că spălătoriile auto folosesc o cantitate infim mai mică de apă decât dacă este spălată mașina la domiciliu, în curte sau în parcare. În același timp, apa folosită este reciclată și filtrată astfel încât este prevenită pătrunderea substanțelor chimice în pânza freatică. Multe spălătorii auto reciclează apa folosită cu ajutorul tehnologiei și o reutilizează.

Operați sisteme de spălare cu presiune înaltă-acestea consumă mai puțină apă, o folosesc doar atunci când este nevoie și măsoară cantitatea de apă care trebuie folosită. Dacă locația dumneavoastră nu a trecut la sistem de duze de apă de înaltă presiune sau la un sistem controlat de computer atunci această perspectivă trebuie luată în considerare.

Folosiți energia eoliană sau energia solară-puteți avea o abordare mai ecologică a spălătoriei dumneavoastră atât în ceea ce privește utilizarea apei dar și a energiei electrice utilizate.

Oferiți lavete reutilizabile clienților în locul materialelor de unică folosință-dacă furnizați clienților produse pentru a-și șterge mașinile atunci asigurați-vă că sunt reutilizabile. Încurajați clienții să reducă cantitatea de gunoi prin reutilizarea produselor ce pot fi refolosite.

Dacă spațiul dumneavoastră permite, amplasați coșurile de reciclare în apropiere. Astfel veți ajuta la reducerea cantității de gunoi pe are oamenii o aruncă atunci când folosesc lavete pentru curățat mașina, care ar putea fi reciclate.

Tehnologia EHRLE acordă o atenție sporită protecției mediului înconjurător prin economisirea energiei și a apei. Totodată, încălzirea apei se poate face și cu ajutorul energiei solare.

Tratarea apei uzate se face în sistem închis, fără poluarea mediului, iar apa rezultată din procesul de pre-tratare poate fi deversată în rețeaua publică de canalizare. Mai mult, detergenții utilizați sunt de o calitate net superioară și adaptați cerințelor de mediu.