Vrei să-ți deschizi o spălătorie auto self service? Află unde este locația ideală!

Dezvoltarea unei noi afaceri mereu a însemnat o provocare pentru fiecare antreprenor. Obiect de activitate, locație, echipament, avize, taxe, angajați, cheltuielile și regulile cărora trebuie să te supui când ai angajați-ITM, Medicina Muncii, CAS, taxe și impozite etc sunt aspecte ce dau de gândit. Să ai însă o afacere fără nici un angajat este o afacere ce necesită o implicare minimă. Scapi de gândul taxelor în plus. Dar ce afacere se poate porni fără angajați? Evident, una ce aduce venit pasiv, precum spălătoria auto self service. 

Dar nu te gândi că este chiar așa de ușor! Ai nevoie și aici de câteva reguli pe care să le îndeplinești pentru a putea funcționa și pentru a avea clienți.  

Totul pornește de la o locație bună. Poți avea echipament cu tehnologie de ultimă oră dacă locația stabilită din start nu este una potrivită! 

Pentru recuperarea costurilor cu investiția ai nevoie de o zonă cu mulți potențiali clienți care au mașini. Dar unde se află terenul ideal? Este important ca locația să fie una centrală, ușor accesibilă din toate direcțiile și cu trafic intens. Astfel acoperi o arie în care ai mulți potențiali clienți. Este bine ca locația aleasă să se afle la drumul principal, spălătoria să se vadă de la distanță, de pe drum, iar intrarea și ieșirea să fie făcute cu ușurință. Este de evitat deschiderea unei spălătorii pe lângă un drum de tranzit. Cel mai bine este ca terenul disponibil pentru spălătoria ta să se afle în apropierea unui centru comercial, a unui parc industrial. Aici vei putea atrage un număr mare de clienți cu mașini deoarece clienții care merg la magazine pentru cumpărături, angajații care merg cu mașina la lucru sau transportatorii vor deveni clienți fideli ai spălătoriei.  Dacă în vecinătatea spălătoriei tale mai sunt și alte unități cu diferite servicii sau centre de agement, ce atrag după sine și un număr mare de clienți cu mașini, atunci succesul este garantat. Cartierele de locuit, zonele rezidențiale reprezintă o comunitate cu multe mașini.

Acum că am stabilit unde ar fi locația ideală, este important de văzut și care este spațiul în zona unde ți-ai dori să-ți deschizi spălătoria. Suprafața și dimensiunea trebuie să fie potrivite pentru spălătorie, să aibă o intrare cu o lățime de 20 m, să fie permisă activitatea de spălătorie auto în zonă și foarte important, să poți dispune de utilitățile necesare-apă, canalizare, curent trifazat și gaz. Ar mai fi de spus că este important să identifici terenul și în funcție de capacitatea spălătoriei, pentru că terenul va stabili capacitatea spălătoriei tale, adică va avea 2-3 sau 4  ori mai multe piste de spălare. Cu cât sunt mai multe piste de spălare cu atât șansele de câștig sunt mai mari. Într-un timp mai scurt se pot spăla deodată 4 sau 5 mașini iar câștigul este de partea dumneavoastră. Investiția se amortizează mai repede, iar profitul se înregistrează în scurt timp.

Dacă ai identificat sau nu locația ideală pentru spălătorie trebuie să știi că echipa EHRLE te poate ajuta să faci acest lucru, la fel cum îți poate oferi suport pentru realizarea spălătoriei dorite: 

  • analizează locația, 
  • face calcule detaliate ale costurilor, veniturilor, perioada de reuperare estimată, 
  • te ajută cu proiectul de model complet de execuție, 
  • oferă consultanță pentru obținerea autorizației necesare, consultață în timpul lucrărilor de execuție,
  • te ajută cu echipamentele,  
  • oferă instruire personal operator,
  • îți oferă pachet complet de marketing, service în și după perioada de garanție,
  • îți asigură stoc de piese de schimb și detergenți.