Importanța mentenanței la spălătoria auto self-service

Scopul spălătoriilor auto self-service este de a fi spălate cât mai multe mașini pe parcursul unei zile și cât mai repede posibil. Mai multe mașini echivalează cu mai mulți bani. Desigur, cu cât clientul petrece mai mult timp în spălătorie pentru a-și curăța mașina, câștigurile vor fi mai însemnate. Însă pentru a avea clienți este nevoie ca serviciile oferite să fie ireproșabile, să te asiguri tu, operator de spălătorie auto self-service, că echipamentul și întreaga tehnologie de spălare sunt operaționale, funcționează totul corect în orice moment. Ca proprietar nu îți dorești să fii sunat și să se plângă clienții că nu funcționează vreun echipament. Stabilirea unor standarde ridicate de întreținere este esențială pentru succesul spălătoriei auto.  Iată câteva sfaturi de care să ții cont.

Asigură-te că totul funcționează

Acest lucru poate părea evident, dar verifică echipamentul de la fiecare pistă de spălare, verifică sistemele din camera tehnică. Fă schimbările necesare în timp util: furtun, duze, pistol de spălare etc. Învață să identifici ce și unde ar putea să clacheze. Încearcă să eviți pe cât posibil întreruperile de funcționare, dar și înlocuirea prematură a pieselor. Menținerea elementelor folosite zilnic în stare bună nu te va pune în fața unor probleme cu clienții.

Verifică presiunea

Un aspect deseori trecut cu vederea este verificarea presiunii. Duzele se uzează în timp ceea ce duce la reducerea presiunii apei și a eficienței spălării. 

Păstrează piesele de schimb la îndemână

Majoritatea echipamentelor din spălătorie necesită o mentenanță la un anumit interval de timp, însă nu se știe niciodată când poate apărea o defecțiune. Având piesele de schimb necesare la îndemână te poate ajuta să economisești timp și bani atunci când ai ceva de înlocuit. Folosește produse de calitate, originale. Ține legătura frecvent cu furnizorul de piese și detergenți. 

Fii responsabil 

După ce adopți un program de mentenanță pentru echipamente, este necesar să ții cont de orice actualizări ale produsului. Verifică întotdeauna dacă există versiuni mai noi sau îmbunătățite. Urmărește îndeaproape costul și timpul petrecut pentru reparații astfel, pe viitor, vei putea decide când să faci un upgrade sau să achiziționezi un echipament nou. 

Verifică capacitatea de aspirare a aspiratorului

Nimănui nu-i place ca atunci când își curăță interiorul mașinii capacitatea de aspirare a aspiratorului să fie scăzută. Cauze frecvente sunt garniturile ce etanșează zona de colectare a gunoiului sau garniturile din zona motorului. Nu uita să golești frecvent zona de colectare a gunoiului. 

Verifică nivelul detergentului

Folosește detergent de calitate și asigură-te că nivelul acestuia nu este scăzut, astfel încât clienții să nu aibă cu ce să își spele mașina. 

Oricât de fiabil și de performant este un echipament, dacă este folosit la capacitate maximă o perioadă îndelungată este posibil să aibă nevoie de suport tehnic oferit de furnizor. În baza parteneriatului cu EHRLE spălătoria ta auto va beneficia de mentenanță rapidă și eficientă, din partea unui personal calificat.