Istoria spălătoriilor auto, de la cea manuală, la tehnologia avangardistă a spălătoriei auto self-service EHRLE

De-a lungul timpului numărul mașinilor a crescut exponențial la nivel mondial, motiv pentru care a apărut și nevoia de a crește numărul de spălătorii auto.

Nevoia de a se înființa o spălătorie auto a apărut o dată cu apariția automobilului produs în masă de Henry Ford, primul Ford  T fiind apărut în anul 1908. La nivel mondial, prima spălătorie auto a apărut în Statele Unite, în anul 1914, în Detroit. Sigur, era o spălătorie în care mașinile erau împinse manual într-un tunel specializat, în interiorul căruia muncitorii spălau, săpuneau, clăteau și uscau mașina.

Mai târziu, în anii 1920 s-a inventat piscina cu apă în care mașinile se deplasau în cercuri astfel încât să fie spălat noroiul de pe pneuri.

Ascensiunea spălătoriei automatizate

Automatizarea a apărut câțiva ani mai târziu, prin 1940, la Hollywood, California. Era o spălătorie cu troliu pentru a fi trasă mașina prin tunelul de spălare.

Tehnologia a avansat și în anul 1946 Thomas Simpson a lansat mașina cu stropire automată prin care umezirea mașinii nu mai era manuală. Totodată spălătoria avea și o bandă transportoare pentru deplasarea vehiculelor în spălătorie. Cinci ani mai târziu, frații Anderson au deschis la Seattle, Washington, prima spălătorie automată, unde nu mai era nevoie de folosirea mâinilor la spălare. Tractarea mașinii, umezirea, procesul de săpunire, curățarea, clătirea toate erau automate. Spălătoria era dotată cu duze pentru aplicarea apei și a săpunului, cu perii automate și un uscător de 50 de cai putere.

De-a lungul anilor 1950-1960 au apărut mai multe spălătorii automate, cărora li s-au integrat tehnologii tot mai inovatoare, de la sisteme de recirculare a apei, la perii și țesături și detergenți tot mai delicați cu vopseaua caroseriei.

În secolul XXI s-a renunțat treptat la folosirea tunelurilor, dar a crescut implementarea de noi tehnologii, ajungându-se până la eliminarea periilor și înlocuirea acestora cu presiunea apei, aplicarea spumei active cu lancea, iar uscarea propriu zisă a fost înlocuită cu un tratament special care să elimine apa, mai precis tratamentul cu ceară lichidă.

Treptat, locul spălătoriilor manuale și a celor automate a fost luat de spălătoriile auto self-service, o industrie în plină expansiune datorită tehnologiei avangardiste folosite. Dar și aici există diferențe, pentru că deși în multe domenii se tinde spre scăderea calității în favoarea cantității, sunt firme cu tradiție ce nu fac rabat de la calitate.

De ce o spălătorie auto self-service EHRLE

Pentru compania EHRLE, din Germania, o firmă cu tradiție la nivel mondial în domeniul spălătoriilor auto, de aproape un secol, inovarea și calitatea merg mână în mână. Echipamentele EHRLE conving prin design modern, materiale de înaltă calitate, durată de viață lungă și eficiență economică. Sunt fabricate prin procese de înaltă precizie și inovare, producția fiind foarte bine integrată. Un argument în plus, privind calitatea oferită, este faptul că tehnologia EHRLE acordă o atenție deosebită economisirii energiei și protecției mediului.

Cu ajutorul tehnologiei folosite de EHRLE efectul de curățare este 100%, fără zgârieturi în timpul spălării, eliminarea celor mai persistente pete de murdărie fără perii, iar rezultatul final este o mașină curată și strălucitoare. Clientul are posibilitatea să își spele singur mașina cu ajutorul unui echipament și a unei tehnologii de spălare avangardiste, ce cuprinde detergent cu microparticule elastice  ce se comportă ca mii de sfere minuscule de burete, datorită compoziției sale, eliminând și cea mai aderentă peliculă de murdărie fără efect abraziv, se folosește ceară nanotehnologică ce protejează stratul de lac de intemperiile mediului înconjurător, dar și aditivi speciali, ce ajută la scurgerea apei și la uscare. La acestea se adaugă echipamentele ușor de manevrat, instrucțiunile simple, posibilitatea de a fi spălată mașina și iarna, pe timp de îngheț, datorită încălzirii prin pardoseală și multe alte atuuri.

Unul dintre motivele succesului spălătoriilor auto self-service EHRLE este tehnologia folosită, care nu doar că asigură o curățare eficientă a mașinilor, dar este prietenoasă cu mediul înconjurător. Atuurile aduse de spălătoria auto self-service EHRLE a făcut ca rețeaua acestor spălătorii să se întindă la nivel național și să fie în continuă expansiune. Alegând tehnologia EHRLE faci o alegere inspirată, iar dacă ai nevoie de mai multe detalii, noi, echipa EHRLE, îți stăm la dispoziție  cu toate informațiile de care ai nevoie.