10 statistici/lecții despre investiții de care să ții cont

În timp ce pentru unii investițiile reprezintă o modalitate de a-și suplimenta veniturile, pentru alții reprezintă un mijloc de îmbogățire. Multe persoane se grăbesc să obțină câștiguri tot mai mari, însă riscul de a pierde bani este foarte mare, iar la început este bine să fii chibzuit.

Lumea investițiilor este un domeniu complex, de aceea este bine să ții cont de câteva lecții, sfaturi sau chiar statistici înainte de a începe o investiție

  1. Investitorii pot pierde bani chiar dacă investesc în cel mai bun fond de investiții: Riscurile unor astfel de investiții sunt extrem de reduse, dar nu total excluse. De regulă sunt instrumente văzute ca o variantă prin care persoanele își pot menține puterea de cumpărare a banilor investiți fără a se bucura de rezultate senzaționale. Există și riscuri, deoarece nu vei avea garanția returnării banilor investiți în caz că instituțiile bancare în care s-au plasat banii dau faliment.
  2. Să fii inteligent nu îți garantează succesul în investiții.
  3. Dacă nu începi să economisești până la vârsta de 45 de ani, ulterior va trebui să economisești de trei ori mai mult decât dacă începi de la vârsta de 25 de ani.
  4. 90% dintre fondurile active au avut performanțe mai slabe decât cele ale fondurilor pasive.
  5. Este mai ușor să faci previziuni pe termen lung decât pe termen scurt – investește pe un orizont lung de timp, astfel îți cresc șansele de succes.
  6. Strategiile simple de investiții adesea le bat pe cele complexe, pot fi cu adevărat mai eficiente.
  7. Este mai dificil să faci bani prin tranzacționarea cu valute, riscul de a-i pierde fiind mult mai mare.
  8. Investițiile mari necesită timp pentru a deveni profitabile.
  9. Cu cât păstrezi mai mult acțiunile deținute cu atât sunt mai mici șansele de a pierde bani
  10. Ocolirea perioadei de recesiune, prin stoparea investițiilor, va dăuna randamentului. Investește și acceptă faptul că perioadele de recesiune sunt normale atunci când vine vorba de investiții.

Nu știi încă în ce model de business să investești pentru a evita greșelile făcute de alții, dar și să ai succes pe viitor? Alege să investești într-o spălătorie auto self-service Ehrle – o investiție care se va amortiza în timp, dar îți va aduce venituri pasive generoase, chiar și în perioada de criză financiară. Contactează-ne pentru mai multe informații!