Ce este de știut înainte de a înființa o spălătorie auto self-service – partea V

Locație, design, tehnologie, operare, marketing și suport tehnic reprezintă multiplicatorul succesului unei spălătorii auto self-service EHRLE. Una fără cealaltă poate conduce la un rezultat final negativ.

În cadrul evenimentelor My EHRLE CarWash, Vass Orsolya, cofondator și director general al reprezentanței EHRLE România a prezentat participanților la evenimente tehnologia de spălare EHRLE, echipamentul, dar și importanța unui proprietar dedicat. Potențialii investitori, ce doresc să pornească o afacere în domeniul spălătoriilor auto self-service EHRLE, primesc informații privind o mai bună cunoașterea a primilor pași în demararea acestei afaceri, pași esențiali de a fi parcurși pentru ca succesul să fie unul garantat.

Cât costă să deschizi o spălătorie auto self-service EHRLE ?

Unul din punctele prezentate cu exemple și detalii, care este de un real interes pentru participanți, se referă la costurile de înființare ale spălătoriei. Pentru a avea o imagine referitor la ce înseamnă investiția s-au oferit o serie de costuri estimative, calculate pe baza proiectelor care s-au realizat în România, aceste costuri diferind în funcție de locație. Spre exemplu, pentru o pistă de spălare, fiind incluse toate costurile în afară de cel al terenului, suma ar fi de aproximativ 40.000-45.000 de euro.

În ceea ce privește perioada de înființare a spălătoriei, aceasta poate varia și ea de la locație la locație. ”În realizarea unei spălătorii partea de autorizare este cea mai îndelungată, din experiența de până acum, și asta poate diferi mult în funcție de locație. Din momentul obținerii autorizației realizarea fundației, amenajarea terenului pot fi realizate între o lună și 6 săptămâni, în altă săptămână se montează structura și o altă săptămână ar fi necesară pentru darea în funcțiune a echipamentului”, a explicat Vass Orsolya, cofondator și director general al reprezentanței EHRLE România.

Servicii 100% pentru înființarea spălătoriei

Pentru investitorii care apelează la serviciile EHRLE este oferit un pachet întreg de servicii de consultanță. În serviciile oferite intră analiza locației cu calcule detaliate a costurilor, veniturilor, perioada de recuperare estimată. În momentul în care se decide să se meargă cu echipamentele EHRLE se pune la dispoziție un proiect model complet de execuție, care va trebui adaptat pe terenul ales. Sunt oferite servicii de consultanță pentru obținerea autorizației necesare, consultanță în timpul lucrărilor de execuție cu vizite pe teren pentru verificarea lucrărilor, montarea structurii de acoperiș, echipamentele sunt livrate, montate, racordate la utilități și puse în funcțiune, iar persoana care va face mentenanța zilnică va fi instruită. Totul se finalizează cu darea în funcțiune, însă ulterior se face și consultanță pe perioada de operare cu pachetul de marketing, se asigură service în perioada de garanție cât și după și se asigură stocuri de detergenți, piese de schimb.

”De ce EHRLE? Pentru că vorbim de un producător cu experiență și tradiție germană. Este o tehnologie de spălare eficientă și modernă, echipamente fiabile, funcționează foarte stabil și pe timp de iarnă datorită sistemului antiîngheț și încălzirii prin pardoseală, are mai multe sisteme de plată, se oferă sprjin 100% în realizarea proiectului și în timpul operării, service ulterior și deservirea cu piese si detergenți”, a subliniat Vass Orsolya.

”Este o piață în dezvoltare în România, vor apărea foarte multe spălătorii self-service în anii care vor urma. Întrebarea este doar cine va construi, cine va fi investitorul, ce tehnologie va alege, cât de repede”, a concluzionat directorul general al reprezentanței EHRLE România în prezentarea sa.