Greșeli de evitat pentru investitorii aflați la început de drum

Ești la început de drum și ai decis să investești sau ești deja investitor? Felicitări! Investiția înseamnă că banii muncesc pentru tine. Mulți dintre noi muncesc din greu pentru banii pe care-i câștigă, petrec ore în șir la locul de muncă, fie că este vorba de o companie sau de propria afacere. 

În general oamenii apelează la economii și depozite bancare, dar datorită inflației valoarea banilor păstrați este una redusă și nu îți oferă o independență financiară. Ce este de făcut pentru ca banii tăi să nu stea degeaba și să nu se devalorizeze an de an? Să investești. Dar și aici sunt multe capcane și dacă ești la început de drum ar fi bine să cunoști câteva greșeli pe care să le eviți.

Nu investi la jocuri de noroc

De cele mai multe ori creează dependență și poți ajunge să pierzi mai mulți bani decât reușești să câștigi.

Evită investiția în cryptomonede

Tranzacționarea cryptomonedelor este similară cu tranzacția valutară și există fluctuații care te vor face să câștigi bani mai repede sau să-i pierzi mai repede. Totuși, dacă te decizi să investești în acest domeniu, fă-o, însă doar după un studiu amănunțit asupra riscurilor și oportunităților. 

Nu investi prea mulți bani odată dacă nu știi despre ce este vorba

Dacă ți-ai adunat un fond de economii și te-ai decis să investești ar fi bine să nu plasezi în investiții toată suma, odată. Vezi ce presupune investiția, la început investește o sumă mai mică, dacă există riscuri de a-ți pierde ușor banii.

Evită să investești fără să ai cunoștințele necesare

Primul pas în investiții este să îți stabilești tipul de active pe care dorești să le deții, cum dorești să le deții și să ai cunoștințele necesare, să înțelegi mecanismele de funcționare și să te simți confortabil cu ceea ce faci. Decizia de a investi trebuie să se bazeze și pe dorința de a aloca timp să investești în propria educație. Investiția în capitalul uman înseamnă acumularea de cunoștințe necesare care să te ajute să înțelegi modul de funcționare a diferitelor oportunități de investiții. 

Nu confunda investițiile cu speculațiile

Dacă ai niște bani și vrei să-i pui să muncească pentru tine, află că tranzacționarea activă presupune să speculezi fluctuațiile de preț ale diferitelor instrumente financiare listate la bursă: acțiuni, valută, mărfuri, instrumente financiare derivare cu scopul de a realiza profit prin cumpărarea la un preț mai mic și vânzarea la un preț mai mare într-o perioadă relativ scurtă de timp. Practic, vei ajunge să speculezi. 

Pe de altă parte, investiția pasivă presupune să îți investești banii într-o acțiune generatoare de profit, care să nu te supună unui stres și efort mare din partea ta și care să îți aducă niște randamente bune.

Prin urmare, investește într-o afacere sigură, cu venituri pasive.

Un exemplu de investiție pasivă este spălătoria auto self-service Ehrle. Este o afacere de succes în multe țări, dar și în România, deoarece folosește o tehnologie de curățare de înaltă calitate.  Rezultatele posibile ale deschiderii unei spălătorii auto, ca investiție financiară, sunt 100% venituri brute, 80% venit net, 50-60% costul de operare al aparatelor, 40-50% rezultat înainte de impozitare. Recuperarea investiției este avantajoasă, realizându-se după 3-4 ani sau în unele cazuri chiar în 1,5-2 ani  deoarece nu ai creanțe neîncasate. Ai venituri previzibile și cu câștigul înregistrat, în special dacă ai mulți clienți, fiind poziționat într-o zonă bună, îți poți recupera rapid investiția.

O spălătorie auto self-service EHRLE îți va permite să ai mult timp liber și profit ridicat, ea fiind o adevărată mașină de făcut bani deoarece este complet automată, nu necesită personal permanent, ceea ce înseamnă costuri ridicate. Întreținerea nu costă o avere, echipamentele nu necesită prea multe reparații, funcționarea lor fiind foarte sigură. Desigur, tehnologia de spălare Ehrle, rapiditatea cu care se poate spăla va genera un flux continuu de clienți și venituri pasive sigure pentru tine, fără să te implicit prea mult. Cu un efort de aproximativ 1-2 ore pe zi afacerea poate fi condusă și poate deveni ușor o afacere familială.

Te-ai convins de ce să îți investești banii într-o spălătorie auto self-service Ehrle? Echipa Ehrle te poate ajuta să înțelegi mai bine mecanismele de funcționare, îți poate oferi consultanță cu întreaga procedură, de la proiectare, la ridicarea spălătoriei, asigurare echipament, instruire personal operator, pachet complet de marketing, service, stoc de detergenți și piese de schimb. Contactează-ne!