Spălătoria auto self-service vs spălătoria automată, ce să aleg?

Numărul tot mai mare de mașini necesită și prezența unui număr tot mai ridicat de spălătorii auto, de la cele ce funcționează în mari localități la cele din localități mici. Confortul de a spăla mașina într-un loc dedicat este net superior comparativ cu a-ți spăla mașina acasă, dacă ai curte și acces la apă curentă. De altfel, curățarea mașinii acasă nu doar că este mare consumatoare de apă, dar este și poluatoare. În schimb, la spălătoria auto toate circuitele au un regulament de funcționare, în special cele privind tratarea apelor uzate. 

În ultimii ani, în România trendul spălătoriilor auto s-a schimbat considerabil, de la clasica spălătorie, unde mașina este spălată de angajați, la spălătoriile automate sau cele auto self-service, acestea din urmă fiind tot mai accesate de către șoferii autoturismelor. Care sunt mai rentabile și ce avantaje și argumente contra au fiecare? Vom încerca să detaliem în rândurile de mai jos.

Spălătoria auto self-service

În ultimii ani acest gen de spălătorii au devenit tot mai apreciate de către șoferi din varii motive. Este o variantă manuală, unde clientului i se pune la dispoziție o tehnologie de spălare și cele necesare pentru a-și spăla mașina singur. Este echipată cu tot ceea ce este nevoie pentru a fi curățată mașina la exterior, dar și la interior. Alte avantaje sunt prețul mult mai avantajos decât la o spălătorie tradițională, clientul decide cât timp va folosi resursele puse la dispoziție pentru a-și curăța mașina, poate cheltui mai mult sau mai puțin pentru timpul de spălare. Un atuu important este programul non-stop, clientul își spală mașina când are el timp liber. Desigur, mai există satisfacția de a-și curăța mașina singur, fiind direct implicat în procesul de curățare și având control deplin asupra întregii proceduri de spălare. Pentru companiile ce dețin o flotă de autoturisme acest sistem oferă mai multă comoditate.

Un alt avantaj este că utilizatorul nu trebuie să aibă cunoștințe profesionale, echipamentul este ușor de folosit de aproape oricine, iar în aceste spălătorii auto sunt afișate și instrucțiuni detaliate. Sigur că aici intervine și calitatea apei și a detergenților folosiți. Spre exemplu, la spălătoria auto self-service EHRLE sunt folosiți detergenți cu microparticule elastice. Este un avantaj net superior comparativ cu alte spălătorii din domeniu. Microparticulele elastice EHRLE ActivePower Pearl Micro Powder curăță instant toată murdăria de pe mașină, fără efect abraziv. Aceasta deoarece microparticulele elastice au solubilitate întârziată și acționează ca mii de sfere minuscule de burete, ce elimină și cea mai aderentă pată de murdărie de pe caroserie. Astfel, nu este necesară folosirea periei ce ar distruge suprafața de lac. Un alt avantaj al programului de curățare este aditivul de uscare EHRLE Super Finish, ce accelerează procesul de uscare. În final, mașina se usucă fără pete. 

Spălătoria automată 

Acest sistem de spălătorie urmează o anumită procedură și un program, deoarece fiecare sistem automat vine cu un sistem prestabilit. Într-o spălătorie automată procesul este destul de simplu: se așează mașina pe banda transportoare, ce trece printr-un tunel înconjurat de perii rotative mari și pulverizatoare ce spală mașina fără intervenția clientului. 

Procesul are loc fără substanțe chimice dure, sunt folosite echipamente de ultimă generație și produse de spălare de înaltă calitate. Prețul este accesibil, iar economia de timp este vizibilă. 

Printre dezavantaje se regăsesc și petele de apă de pe caroserie, ce rămân vizibile după uscare dacă se utilizează echipamente mai vechi, dar și zgârieturile de pe vopsea în cazul în care sunt folosite perii abrazive. 

Este un sistem viabil pentru companiile mari, ce dețin o flotă mare de camioane.

Desigur, înainte de a decide ce fel de spălătorie auto îți dorești cântărește bine argumentele pro și contra. Iar dacă ai nevoie de mai multe detalii despre spălătoriile auto self-service, foarte căutate de către clienții cu autoturisme, echipa EHRLE îți stă la dispoziție cu orice informație ai avea nevoie.