Eficiență energetică și economii de costuri la spălătoria auto self-service EHRLE

Preocupările legate de schimbările climatice și de mediu continuă să crească, iar adoptarea practicilor și tehnologiilor durabile reprezintă o tendință pe întreg lanțul, care se va accentua pe viitor. Prin desfășurarea de activități care să aducă un impact negativ cât mai mic mediului, industriile devin mai eficiente. 

Impactul sustenabilității în industria auto

În prezent, industria auto este industria cu cele mai mari provocări din istoria sa. Odată cu preocupările tot mai mari cu privire la sustenabilitatea mediului și necesitatea unui consum responsabil, industria auto se confruntă cu o schimbare semnificativă către practici ecologice. Un astfel de domeniu care câștigă amploare este  spălarea auto. 

Metodele tradiționale de spălare auto, care implică cantități mari de apă și substanțe chimice nocive, sunt înlocuite cu tehnici de spălare ecologice.

Implementarea unor practici precum managementul eficient al resurselor, utilizarea tehnologiilor cu un consum redus de apă, minimizarea deșeurilor și tratarea adecvată a acestora este esențială pentru reducerea impactului asupra mediului.

Avantajele utilizării surselor de energie alternativă

Una dintre cele mai convingătoare avantaje ale energiei regenerabile este potențialul acesteia de a avea un impact pozitiv asupra mediului. Combustibilii fosili, cum ar fi cărbunele, petrolul și gazele, contribuie cu aproximativ 75% din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Pentru a face față amenințării schimbărilor climatice, emisiile trebuie reduse cu aproape jumătate până în 2030. 

Importanța surselor regenerabile de energie în conservarea mediului nostru pentru generațiile viitoare este o responsabilitate pe care trebuie să și-o asume toată lumea.

Nevoia de energie regenerabilă provine și din dorința de independență energetică. Viitorul energiei regenerabile pare promițător, în primul rând pentru că aceste surse sunt inepuizabile. În timp ce cantitatea de combustibilii fosili este limitată și se epuizează, soarele, vântul și apa sunt surse nesfârșite de energie.

Desigur, beneficiile energiei regenerabile sunt amplificate și de progresele tehnologice rapide, asistăm la inovații care fac energia regenerabilă mai eficientă și mai accesibilă. 

Avantajele energiei regenerabile se extind și asupra bugetului. Pe măsură ce tehnologia avansează și devine mai răspândită, costurile asociate cu energia regenerabilă sunt în scădere. 

Sustenabilitate pentru spălătoriile auto self-service EHRLE

Sustenabilitatea joacă un rol important în strategia de dezvoltare a EHRLE. Protecția mediului, dezvoltarea și utilizarea de tehnologii sustenabile, prietenoase cu mediul, merg mână în mână. La EHRLE interesul pentru protecția mediului rezidă din respectarea reglementărilor și legislației în vigoare. Spălătoria auto self-service EHRLE este o spălătorie ecologică, prietenă cu mediul, datorită tehnologiei folosite, respectiv sistemul de spălare cu presiune înaltă ce duce la un consum redus de apă. Acest sistem furnizează apă la presiuni mai mari, permițând o curățare eficientă, și reducând, în același timp, volumul de apă necesar. Prin utilizarea tehnologiei care maximizează puterea de curățare a apei fără a o risipi, spălătoriile auto ecologice realizează economii semnificative de apă.

Utilizarea sistemelor de filtrare a apei este un alt aspect prin care EHRLE se alătură procesului sustenabil. Sistemul captează și tratează apa murdară rezultată după spălarea mașinii, sunt îndepărtate deșeurile periculoase – grăsimi, ulei, nămol. Apa poate fi deversată în în rețeaua de canalizare publică, fără riscul de contaminare a pânzei freatice.  

Folosirea surselor alternative de energie regenerabilă reduce dependența de sursele convenționale de energie și ajută la atenuarea emisiilor de gaze cu efect de seră. O inovație recentă în tehnologia spălătoriilor auto este introducerea unei pompe de căldură eficiente de la EHRLE. Aceasta este capabilă să furnizeze  apă caldă până la 85 °C, ceea ce ar putea reduce necesitatea utilizării altor sisteme de încălzire. Această pompă de căldură de 40 kW, diferită de sistemele tradiționale, poate asigura nevoile de apă caldă ale unei spălătorii cu 4 locuri, fără sisteme suplimentare.

Testele extinse confirmă că această tehnologie oferă o soluție durabilă și eficientă, având avantajul eliminării necesităților infrastructurale ale sistemelor pe gaz. De asemenea, noua instalație EHRLE HWHP40, poate produce apă caldă chiar și la -3 grade Celsius, cu un coeficient de performanță (COP) de 3,6.

Această pompă funcționează eficient până la -25 de grade, oferind apă caldă continuă între 55°C și 58°C. Sistemul său de stocare interioară permite stocarea a până la 85 kW de energie într-un rezervor de 1000 l, izolat termic. Utilizând CO2 ca agent frigorific, această pompă de căldură se aliniază la standardele ecologice actuale, marcând un pas important în sustenabilitatea industriei auto. 

Instalarea panourilor solare duce la generarea de energie curată și durabilă pentru alimentarea operațiunilor, cum este încălzirea apei. EHRLE propune o soluție de încălzire integrată ce combină eficiența unei pompe de căldură avansate cu energia regenerabilă a panourilor solare. Această abordare duală asigură o soluție de încălzire și producere a apei calde ecologică, eficientă energetic și sustenabilă. EHRLE se distinge astfel ca pionier în utilizarea combinată a acestor tehnologii, oferind o soluție inovatoare atât pentru încălzirea apei necesare spălătoriilor auto, cât și pentru încălzirea prin pardoseală. Această integrare între pompele de căldură de ultimă generație și energia solară marchează un pas semnificativ spre o industrie mai verde și mai responsabilă față de mediu.

Spălătoria EHRLE este ecologică și din prisma utilizării detergenților folosiți, care sunt biodegradabili și netoxici, nu conțin petrol, kerosen, silicon și alte substanțe toxice datorită tehnologiei folosite. Detergenții solizi, cu  microparticule elastice, cu solubilitate întârziată, acționează cu ajutorul apei fierbinți dedurizate ca mii de sfere minuscule de burete eliminând și cea mai aderentă peliculă de murdărie, fără efect abraziv, fără să fie nevoie de utilizarea periei. 

Pe măsură ce lumea continuă să fie preocupată de protejarea mediului, viitorul curățării auto se află în practicile implementate de spălătoriile ecologice. Prin conservarea apei, reducerea consumului de substanțe chimice, promovarea eficienței energetice, prevenirea poluării apei, protejarea suprafețelor vehiculelor tehnicile ecologice implementate de spălătoria auto EHRLE oferă o abordare responsabilă și durabilă a curățării auto, contribuind la un viitor mai ecologic și mai durabil, aliniindu-se eforturilor globale de protejare a planetei pentru generațiile viitoare. Fiind ecologică și funcționând cu costuri reduse este una dintre cele mai bune alegeri pentru potențialii investitori preocupați de protejarea mediului.