Tehnologia EHRLE – dulap metalic vs. container tehnic

O spălătorie auto self-service este un puzzle gigant, format din mai multe piese mici, adică echipamentele de spălare auto, ce creează întreg ansamblul. Clientul se concentrează pe întreg ansamblul, adică  spălătoria auto self-service care este văzută de la distanță ca o clădire uriașă unde mașina din murdară devine curată cu ajutorul tehnologiei de spălare de aici. Însă, în calitate proprietar, este treaba ta cum construiești întreg puzzle-ul și să decizi de ce echipamente ai nevoie pentru ca spălătoria ta să fie folosită cât mai eficient, oferind maxim de calitate.

Pentru spălătoria auto self-service EHRLE producătorul oferă două tipuri de tehnologii, una tip dulap metalic și una tip container tehnic. Totul depinde de mărimea spălătoriei auto self-service, câte piste de spălare se dorește să fie construite.

Tehnologia tip dulap metalic

Echipamentul tip dulap metalic ocupă puțin spațiu, întreg sistemul fiind concentrat într-un dulap metalic cu o lățime de 80 cm și o lungime ce variază între 3,15-4,15 m și o înălțime de 2,15 m. Se instalează între două piste de spălare, pe insula despărțitoare, și include întreg sistemul necesar funcționării tehnologiei, putând deservi până la 4 piste de spălare. Datorită dimensiunii aceste echipamente sunt destinate spălătoriilor cu o suprafață mică.

La această categorie se încadrează echipamentul pentru o singură pistă SmartWash/SmartWash Plus, cu încălzire electrică, având în dotare tehnologia necesară pentru toate cele patru programe de spălare.

JetWash/JetWash Plus este un sistem de spălare auto self-service cu dozarea detergentului solid de microparticule, destinat pentru 1-2 piste de spălare și reprezintă varianta perfectă de pornire a unei afaceri în domeniul spălătoriei auto profesionale. Întregul sistem de spălare este integrat într-un dulap metalic cu structura din oțel inoxidabil. Este dotat cu sistem de încălzire pe gaz, motorină sau electric.

Al treilea echipament tip dulap metalic este CarWash Outdoor/ Aqua Clean, perfect pentru 2-4 piste de spălare, cu sistem de dozare a detergentului solid cu microparticule și sistem de filtrare prin osmoză inversă. Este dotat cu modul AquaClean de tratare a apei și are încălzire pe gaz, motorină și încălzire electrică. Deși construcția inițială este destinată pentru până la 4 piste de spălare, sistemul poate fi extins ulterior cu mai multe piste de spălare, prin adăugarea de echipamente suplimentare.

Toate cele trei tipuri de echipamente pot beneficia de sistem de supraveghere cu posibilitate de supraveghere de la distanță și programe opționale. De asemenea, toate echipamentele au structură din oțel inoxidabil și au în dotare sistem de dozare detergent solid cu microparticule și sistem de tratare a apei, respectiv dedurizare și filtrare prin osmoză inversă.

Tehnologia cu container tehnic

În cazul containerului tehnic, toate sistemele sunt integrate într-un singur loc. Este recomandat pentru spălătoriile auto self-service cu suprafețe generoase, ce includ de la 4 piste de spălare în sus.

În acest caz vorbim de CompactLine, un sistem modular, cu o tehnologie ce poate fi folosită de la 2 la 8 piste de spălare. Fiind un sistem modular investitorul își poate crea combinația proprie de spălătorie auto, cu programe de curățare și îngrijire, care să fie amplasată în propria cameră tehnică sau în containerul tehnic EHRLE.

ModulLine este o tehnologie compactă într-un singur loc, folosită de la 3 la 12 piste de spălare. Modulele sunt instalate simplu, în serie, în spațiul tehnic dedicat, și conectate cu restul componentelor sistemului printr-un sistem de distribuție de țevi din oțel inoxidabil.

Containerul tehnic CarWash este disponibil în trei variante, din beton sau din oțel inoxidabil cu panouri sandwich, și include întreaga tehnologie CarWash într-un singur loc, pistele de spălare individuale fiind alimentate de aici. Containerul tehnic EHRLE poate fi asigurat împotriva furtului, respectiv ușa de siguranță nu poate fi scoasă din exterior.

Echipamentul dotat cu container tehnic oferă operatorului o comoditate în plus în ceea ce privește lucrările zilnice de mentenanță, deoarece acestea se realizează în interior fără a fi afectată funcționarea pistelor de spălare. În plus, există spațiu suplimentar de stocare pentru detergenți, instrumente de curățenie etc ceea ce în cazul echipamentelor de tip dulap metalic nu este disponibil.

Din punct de vedere al capacității sistemelor -centrala termică, sistemul de dedurizare a apei și cel de filtrare prin osmoză inversă- nu există diferențe între cele două variante de tehnologii, cea de tip dulap metalic și cea de tip container tehnic. În ambele variante sistemele sunt dimensionate în așa fel încât să facă față chiar și în cazul utilizării maxime, permanente, a tuturor pistelor de spălare.

Pentru beneficiarul final, clientul, serviciile oferite sunt de înaltă calitate în ambele variante de prezentare a echipamentelor.

Prin  urmare, fie că dorești o spălătorie auto self-service cu o suprafață mică sau una generoasă, EHRLE are soluția potrivită pentru toarte situațiile. Totodată, se asigură întotdeauna consultanță pentru ca investitorul să aleagă tipul de echipament care se pretează pentru viitoarea locație a spălătoriei auto self-service.