Echipamente de spălare cu presiune înaltă, ce alegem în funcție de nevoi

Menținerea unui mediu curat este esențială pentru diferite domenii de activitate, oferind o serie de beneficii ce pot revoluționa rutina de curățare. Din fericire, echipamentele mobile de spălare cu presiune înaltă reprezintă instrumente puternice de curățare, ce pot face față unei varietăți de lucrări grele și oferă o serie de avantaje. De la puterea de curățare profundă și eficiența în timp, până la versatilitate, respectarea mediului și capacitatea de a spori siguranța și igiena, aceste echipamente sunt un atu valoros.

Cum funcționează echipamentele mobile de spălare cu presiune înaltă 

Unul dintre avantajele principale ale folosirii echipamentelor de spălare cu presiune înaltă este capacitatea acestora de a curăța eficient și temeinic diferite suprafețe, de la beton și cărămidă până la echipamente industriale. Acțiunea puternică de curățare vine de la pompa sa motorizată care forțează apa la presiune înaltă să treacă printr-o duză de concentrare, care alături de agenți de curățare abrazivi ajută la îndepărtarea celei mai persistente murdării de pe suprafețe.

Domenii de utilizare

Eficiența ridicată și o serie de soluții tehnologice inovatoare fac ca utilizarea echipamentelor de spălare cu presiune înaltă să fie foarte răspândită atât acasă, cât și în diverse domenii industriale și agricultură. Echipamentele de spălare cu presiune înaltă EHRLE permit spălarea eficientă a vehiculelor, curățarea fațadelor clădirilor, a teraselor și a diverselor suprafețe din jurul proprietății, oferind rezultate bune pentru mobilierul de grădină și garduri.

Echipamentele se spălare EHRLE devin din ce în ce mai des echipamente de bază pentru păstrarea igienei și a sănătății în agricultură și sectoarele conexe, regăsindu-se deja atât în ferme mici, cât și fermele mari pentru spălarea mașinilor agricole și a tractoarelor, a clădirilor în care sunt ținute animalele, a silozurilor de cereale, curățarea pietrelor de pavaj. 

Echipamentele de spălare cu presiune înaltă reprezintă dispozitive eficiente pentru spălarea și dezinfectarea suprafețelor în ateliere auto la îndepărtarea petelor de ulei și grăsime, iar pentru companii de logistică ajută la curățarea eficientă a halelor și spațiilor din depozite.

Eficiența echipamentelor de spălare cu presiune înaltă fac ca utilizarea lor să fie din ce în ce mai largă în industria sanitară, în măcelării și abatoare, precum și multe alte domenii industriale.

Modele de echipamente de spălare cu presiune înaltă

Indiferent de domeniul de activitate în care este folosită instalația de spălare cu presiune înaltă, este nevoie să fie selectat cel mai potrivit echipament de curățare. 

Echipamente de spălare mobile cu presiune cu apă caldă sau rece – reprezintă soluția ideală pentru sarcinile ce necesită deplasarea ușoară a dispozitivului pentru a ajunge în locuri greu accesibile. Sunt folosite pentru curățarea suprafețelor mari și netede, spălarea mobilierului de grădină, terase ori lucrări de curățenie pe terenul proprietății. Dispozitivele cu apă caldă au încorporat sistemul de încălzire și sunt folosite pentru lucrările dificile de curățare, îndepărtarea petelor persistente, substanțe grase și uleioase, noroi, murdărie, în timp ce mașinile cu apă rece sunt destinate spălării cu detergenți și alte substanțe dezinfectante fără a fi nevoie de încălzirea apei.

Echipamentele de spălare staționare cu presiune cu apă caldă sau rece  sunt utilizate în diverse unități industriale, cum ar fi companii de transport, logistică și fabrici din multiple domenii, inclusiv industria grea și industria alimentară. Aceste echipamente au o eficiență ridicată și oferă posibilitatea de a fi folosite intensiv pe tot parcursul zilei. De asemenea, ele pot funcționa cu apă caldă, având încorporat un sistem de încălzire a apei. Utilizarea lor frecventă în industrie permite operarea de către mai mulți operatori, dacă este necesar.

Cum alegem echipamentul de spălare potrivit, ce parametri sunt cei mai importanți?

Presiunea de lucru – pentru a îndepărta murdăria de pe suprafețe presiunea trebuie setată corespunzător, să fie potrivită pentru materialele pe care dorim să le spălăm și pentru a evita risipa de apă. Presiunea eliberată de aparat are impact direct asupra performanței de curățare. Pentru utilizare casnică și profesională mai puțin solicitată este suficientă o presiune de aproximativ 100-130 de bari, în timp ce pentru aplicații industriale este nevoie de un aparat cu presiune de 180-200 de bari, sau chiar mai mult în anumite cazuri.

Puterea aparatului – puterea este direct proporțională cu presiunea și debitul. Cu cât puterea este mai mare, cu atât acțiunea de curățare va fi mai rapidă și mai eficientă. Pentru utilizare rezidențială un echipament cu o putere de aproximativ 1-1,5 kW este suficient. Însă pentru aplicațiile industriale este nevoie de o putere de peste 3-5 kW.

Capacitatea de pompare – este un parametru important de luat în considerare și se măsoară în litri pe oră. Cu cât debitul este mai mare cu atât timpul de spălare este mai scurt. O cantitate mai mare de apă este utilă pentru a îndepărta murdăria și petele persistente, dar și pentru a acoperi o suprafață mai mare într-un timp mai scurt. În majoritatea domeniilor, pentru o curățare eficientă avem nevoie de un debit de min. 600 l/oră.

Greutatea mașinii – este un parametru important în cazul dispozitivelor mobile. Pe de o parte, greutatea nu trebuie să fie prea mare, manevrabilitatea ușoară în timpul utilizării fiind foarte importantă, pe de altă parte, o greutate mai mică nu trebuie să meargă în detrimentul calității și fiabilității generale(realizat din materiale ușoare, dar nedurabile în timp) a echipamentelor. Datorită procesului de dezvoltare în continuu, EHRLE a găsit raportul optim dintre greutate, manevrabilitate și fiabilitate, utilizând de exemplu șasiuri autoportante Rotomold dintr-o singură bucată, realizată din plastic de înaltă calitate, ranforsate cu plăci/carcase din metal. 

Lungimea furtunului – este un aspect de care se va ține cont în funcție de distanța care va trebui să fie parcursă pentru a se ajunge cu ușurință în fiecare zonă ce se dorește a fi curățată. Dacă este necesar se poate achiziționa un furtun mai lung decât cel standard.

O atenție sporită trebuie acordată și accesoriilor, cum sunt duzele, sau alte dispozitive de curățare, de exemplu perie, kit de spumare, etc., esențiale pentru curățarea locurilor greu accesibile, sau a suprafețelor mai speciale. La EHRLE toate aceste accesorii sunt cu cuplare rapidă la același pistol de spălare standard, astfel schimbarea și utilizarea lor fiind foarte ușoară și rapidă.  

Oferta companiei EHRLE include echipamente de spălare cu apă caldă sau rece, echipamente de spălare staționare cu apă caldă sau rece. Gama de echipamente cuprinde peste 130 de tipuri de mașini, cu opțiuni de apă rece sau apă caldă, cu design inovator, realizate din materiale de înaltă clasă, rezistente la deteriorări mecanice, la coroziune. 

Dacă te afli în căutarea echipamentului de spălare cu presiune înaltă, fiabil și eficient, profită de oferta EHRLE. Contactează-ne pentru mai multe detalii!