Ce este de știut înainte de a înființa o spălătorie auto self-service – partea II

Tehnologia de spălare utilizată în cadrul spălătoriilor auto self-service EHRLE este ”arma de luptă cu concurența ”, aceasta fiind definitorie pentru păstrarea clienților fideli. Întregul proces de spălare a fost explicat pas cu pas de către Vass Orsolya, cofondator și director general al reprezentanței EHRLE România, participanților la evenimentele My EHRLE CarWash. În cadrul acestor evenimente potențialii investitori, ce doresc să pornească o afacere în domeniul spălătoriilor auto self-service EHRLE,  primesc informații privind o mai bună cunoașterea a primilor pași în demararea acestei afaceri, pași esențiali de a fi parcurși pentru ca succesul să fie unul garantat.

Tehnologie de spălare avangardistă

Succesul EHRLE se datorează tehnologiei de spălare avangardiste, ce cuprinde patru programe de bază: curățare, clătire, tratarea suprafaței de lac și clătire finală.

Programul de curățare este esența tehnologiei EHRLE și practic asigură curățarea autoturismului, fiind recomandat a fi cel mai lung program utilizat în timpul spălării. Folosește apă caldă dedurizată, pretratată, care nu mai are calcar, la temperatura de 50-55 de grade, atât vara cât și iarna, fiind nevoie de această temperatură pentru ca detergentul să își poată face efectul la maxim, iar impuritățile să fie curățate mult mai ușor. ”Programul acesta de curățare a fost dezvoltat de EHRLE ca și un raport optim, să zicem așa. La calitatea spălării intervine pe lângă temperatura apei și detergentul și presiunea, care nu este exagerat de mare deoarece prin lege presiunea maximă folosită este undeva la 130 bari. Fiind vorba de utilizatori amatori nu se permite să fie o presiune mai mare pentru că este pericol de accidentare. Deci presiunea împreună cu detergentul și temperatura apei asigură o curățare eficientă”, a explicat Vass Orsolya.

Un alt aspect punctat se referă la calitatea și eficiența detergentului creat de EHRLE. Fiind un detergent solid cu microparticule atunci când intră în contact cu apa o parte se dizolvă instant, iar o parte rămâne sub formă solidă, ajungând pe suprafața mașinii și la presiune înaltă asigură o curățare mecanică în plus față de curățarea chimică. Acționează ca niște sfere mici de burete, care sunt elastice și nu zgârie suprafața, dar totodată asigură o curățare instantă și eficientă. ”Nu trebuie să așteptăm ca detergentul să își facă efectul cum este la spuma activă. Detergentul EHRLE curăță instant tocmai datorită acelor microparticule. Este important că aceste microparticule sunt elastice pentru că există pe piață detergenți solizi cu microparticule, care sunt fabricați pe bază de siliciu și care au efect abraziv asupra suprafeței. În cazul detergentului EHRLE nu este cazul de așa ceva”, a oferit mai multe detalii cofondatorul și directorul general al reprezentanței EHRLE România.

Următorul program este clătirea intermediară, cu apă rece de la rețea, având rolul de a clăti detergentul și murdăria. Al treilea program prin care este tratată suprafața de lac folosește din nou apă caldă dedurizată și ceară nanotehnologică care are efect doar la contactul cu apa caldă. Acest program asigură o protecție anti UV vopselei și va forma o peliculă fină pe suprafața acesteia, ce va împiedica aderarea murdăriei și va determina o spălare mult mai ușoară ulterior.

În final se folosește clătirea cu apă filtrată prin osmoză inversă, o apă complet demineralizată, care va asigura uscarea suprafeței de lac fără pete.

Cu cele patru programe de spălare autoturismul poate fi gata spălat în 7 minute, acesta fiind timpul recomandat de producător pentru un autoturism cu grad mediu de murdărie, care este spălat regulat.

În plus, față de cele patru programe pot fi adăugate, opțional, și alte programe, precum programul cu lance spumantă, programul cu perie spumantă și cel mai nou program de curățare, introdus recent în tehnologia EHRLE, la sfârșitul anului trecut, programul de curățare jante. Mai multe explicații despre toate programele de spălare, despre cum pot fi ele personalizate, punctual, pe fiecare caz în parte, sunt oferite de către specialiștii EHRLE  în cadrul prezentărilor MyEHRLE CarWash, unde la fiecare întrebare pusă de participanți se oferă răspunsuri cu detalii concrete.