3+1 sfaturi pentru gestionarea finanţelor în perioada de criză
O criză globală sau o recesiune economică poate însemna o incertitudine și volatilitate sporite pe piețele de investiții. O recesiune economică poate spori îngrijorarea, dar creează şi oportunităţi.
Schimbările pe pieţele financiare tind să fie ciclice, de la perioada de expansiune, de vârf, la recesiune şi apoi redresare. Fiecare perioadă de recesiune a fost urmată de o redresare, mai devreme sau mai târziu. În plus, business-urile au etape diferite ale ciclului, unele s-ar putea să nu-şi revină deloc după recesiune, altele doar după o perioadă de ani de zile. Ce este de făcut în situaţia aceasta.
- Să iei decizii financiare cu calm
Uneori este bine să cântăreşti deciziile legate de bani înainte de a investi, tocmai pentru a evita greşeli pe care nu le mai poţi îndrepta. Asigură-te că sunt necesare toate cheltuielile şi analizează din toate unghiurile motivul pentru care vrei să investeşti.
2. Creează un fond de urgenţă
Probabil ai auzit de expresia “ bani albi pentru zile negre”. Ei bine, pentru un fond de urgenţă a fost inventată.
Ultimii ani ne-au arătat că pot apărea multe situaţii neprevăzute şi, de aceea, este bine să existe un fond de urgenţă pe care să te poţi baza. Cum construieşti un fond de urgenţă? Decide cât doreşti să investeşti lunar şi configurează o plată recurentă către contul de economii în fiecare lună. Nu aştepta să vezi ce sumă de bani rămâne după ce faci cheltuieli, este posibil să rămâi fără nici un ban. Transferă minim 10% din venituri către acest fond imediat ce ai încasat banii în cont.
3. Nu investi toţi banii odată
Ia în considerare riscurile înainte să investeşti într-un business. Spre exemplu, oamenii bogați își tratează banii cu calm și atunci când decid să investească o fac disciplinat, într-un mod rezonabil. În procesul investiţional disciplina este unul dintre factorii esenţiali.Oamenii bogaţi acţionează după nişte principii, precum controlul mișcării banilor și investițiile în sectorul pe care îl cunosc cel mai bine, dar şi divizarea capitalului astfel încât, în cazul unei pierderi, aceasta să poată fi compensată financiar.
+1. Investeşte într-o afacere profitabilă
Sunt multe business-uri care prosperă într-o economie dificilă. Şi dacă începerea ei coincide cu începerea unei perioade de criză și reușește să supraviețuiască, atunci încet încet va reuși să prospere pe măsură ce economia se va redresa. Într-o perioadă de declin economic, identificarea surselor de venit, în special cele pasive, devine prioritară pentru oricine. Un exemplu de afacere ce poate aduce venituri frumoase, pasive, chiar și în timp de criză, este spălătoria auto self-service Ehrle. Business-ul este construit pe un model care să implice o sursă de venit relativ sigur, cu riscuri minime, stabil și pasiv, bineînțeles în condițiile în care este realizat conform recomandărilor specialiștilor cu tradiție în domeniu. Este un business ce nu consumă mult timp proprietarului și poate deveni o afacere de familie. Are o capacitate de generare de profit de 40-50%, asigurând o siguranță financiară. Chiar dacă este criză sau nu, piața este formată din clienți cu dorințe, nevoi și așteptări, iar proprietarii de mașini mereu își vor spăla mașinile. Posibilitatea de a-și curăța singur mașina, după bunul plac, serviciile de curățare de calitate, prețurile relativ mici pentru spălare și timpii reduși de așteptare, sunt cele mai bune atuuri ale unei spălătorii auto self-service căutate de proprietarii de mașini.
Ia legătura cu echipa Ehrle pentru a primi mai multe informaţii despre investiţia într-o spălătorie auto self-service Ehrle.