În ce să îți investești banii în perioada de inflație

Inflația în creștere reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la adresa portofoliilor. Impactul produs de pandemie, de războiul din Ucraina, prețurile ridicate ale produselor energetice alimentează creșterea inflației, iar lipsa anumitor bunuri duce la un dezechilibru ridicat dintre cerere și ofertă. 

Dacă în perioada 1990-2021 inflația în România a cunoscut o scădere considerabilă, de la 256,1% în 1993 la 7,5% în 2021, în acest an a ajuns la peste 8% și posibil să crească, analiștii financiari fiind de părere că inflația va fi mai mare decât în ultimii 5-8 ani, poate va ajunge chiar la 10%, dar nu va ajunge la fel ca cea din perioada anilor 90.

În aceste condiții, când ritmul în care prețurile la bunuri și servicii îl depășește pe cel în care crește salariile, mulți se întreabă cum să își protejeze mai bine banii. Nu păstrarea banilor cash este soluția, ci mai degrabă păstrarea lor la bancă, dar mai ales folosirea lor pentru o serie de investiții, care pe termen lung sunt fiabile și aducătoare de profit. 

Investește pe termen lung într-o afacere generatoare de venit pasiv

Schemele de investiții pe termen lung sunt cele mai sigure, iar un bun exemplu sunt domeniile indispensabile, precum utilitățile, de care vom avea mereu nevoie, sau spălătoriile auto self-service, pentru că numărul mașinilor se află în continuă creștere și sunt necesare spălătorii auto pentru a fi curățate. Practic, numărul spălătoriilor auto self-service ar putea să crească în paralel cu cel al mașinilor, indispensabile pentru viața de zi cu zi în prezent. 

Investește în tine

În perioadele inflaționiste investiția în propria persoană, în educația pe termen mediu și lung, își va arăta roadele. Dacă vei avea cunoștințele necesare, în special din punct de vedere economic, vei știi cum să îți gestionezi bine propria afacere.

Investiția în criptomonede, riscantă

Deși în ultimii ani au crescut în popularitate, în această perioadă investiția în criptomonede pare să fie una riscantă, economiștii lansând semnale de avertizare pentru cei tentați să investească în această zonă. Criptomonedele sunt active speculative, volatile, extrem de riscante. Sfatul analiștilor este de a nu investi bani pe care nu îți permiți să-i pierzi. 

Ce opțiune este mai bună? Desigur, cea într-un business pe termen lung, cu servicii de care oamenii sunt dependenți, indiferent de inflație, respectiv o spălătorie auto self-service, generatoare de venit pasiv pe termen lung. 

Spălătoria auto self-service Ehrle reprezintă un business în care merită să investești în perioada de inflație, pentru că nu vei avea costuri salariale cu personalul, capacitatea spălătoriei de a genera profit este de 40-45%, asigurând o siguranță materială/financiară. Iar recuperarea investiției este avantajoasă, realizându-se după 3-4 ani sau în unele cazuri chiar în 1,5-2 ani. În plus, vei avea garanția calității, deoarece echipamentele Ehrle vor fi de excepție și peste 10 ani datorită calității și încrederii germane și nici întreținerea lor nu va fi prea mare, deoarece nu necesită prea multe reparații, funcționarea lor fiind foarte sigură. 

Pentru orice detalii, sfaturi și asistență despre investiția în spălătoria auto self-service EHRLE contactează echipa EHRLE care îți va pune la dispoziție întreaga experiență și expertiză dezvoltată de-a lungul timpului, pentru a te ajuta să dezvolți un business de succes.