Sfaturi pentru investiții sigure, de viitor

Ți-ai pus vreodată întrebarea cum să investești bani pentru a avea un venit suplimentar? Ți-ai stabilit obiectivul de a câștiga din ce în ce mai mulți bani? Primul pas spre succesul financiar l-ai făcut deja. 

Fie că ești la început de drum sau ai deja la activ câteva investiții, pentru un viitor confortabil, fără stres, este nevoie de investiții profitabile, însă făcute în mod corect. Ai nevoie să parcurgi câțiva pași, să respecți câteva reguli pentru a reuși.

Studiază bine domeniul și piața

Lumea evoluează, privește și ascultă cu atenție pentru că poți identifica nișe pentru investiții despre care niciodată nu ți-a trecut prin minte, dar care aduc venituri frumoase. Dacă ai identificat un domeniu nu te avânta să faci investiția până ce nu cunoști în detaliu ce presupune, cum funcționează, care sunt riscurile, concurența etc.

Nu investi mai mult decât îți permiți

De cele mai multe ori, când ne gândim să investim avem tendința de a investi mai mult decât dispunem în speranța că banii vor mai veni și vom acoperi deficitul. Verifică sumele de care dispui și ia în calcul să investești atât cât îți permiți, să eviți alocarea de fonduri suplimentare pe care nu le poți susține pe termen mediu sau chiar lung. O abordare prevăzătoare aduce mai multe beneficii decât riscuri.  Totodată, nu uita să păstrezi din totalul portofoliului de investiții un procent de 10-20% cash care să te ajute în anumite momente grele. 

Calculează marjele de profit

Calculele frecvente îți vor fi cel mai bun aliat, pentru că trebuie să știi mereu care sunt marjele tale de profit, să calculezi mereu randamentul. Pe parcursul unui exercițiu financiar contul de profit și pierderile reflectă veniturile și cheltuielile business-ului. Marja de profit îți va arăta care este procentul de profit al afacerii sau investiții, prin urmare vei cunoaște profitabilitatea acesteia. 

Cere ajutor, nu trebuie să le știi pe toate

Dacă ai identificat deja domeniul în care dorești să activezi și nu știi de unde să începi, cere ajutor de la specialiștii cu experiență. Nu uita că dincolo de a-ți porni afacerea, ai nevoie să știi ce pași succesivi să faci, unde să te adresezi pentru autorizații, diferite documente, cum să îți faci cunoscută afacerea, să o promovezi etc. Nu le vei putea face tu pe toate, așa că ar fi bine să identifici echipa care să te ajute.

Te-ai oprit la domeniul spălătoriilor auto self-service? Să știi că deși este o piață competitivă este și un business ce îți poate aduce venituri suplimentare frumoase, pentru că nu vei ieși în pierdere deoarece nu vei avea creanțe neîncasate, ai puține cheltuieli și profitul se va vedea deja în scurt timp.  Iar când vine vorba de spălătoriile auto self-service Ehrle succesul este unul garantat din prisma tehnologiei și a detergenților folosiți, a întregului echipament folosit. Și poți beneficia de sprijinul unei echipe care să te ajute să îți construiești întregul business de la A la Z, astfel încât tu să poți să ai doar de câștigat: echipa Valor – Ehrle România. De la identificarea terenului, la analize de costuri, propunere de amplasare, proiect model, consultanță în obținerea autorizațiilor, furnizare de echipament și până la servicii de marketing și publicitate, vei găsi totul într-un singur loc. Cu echipa și serviciile Ehrle România îți poți clădi business-ul pentru un viitor sigur.